مشکل حکاکی نشدن برخی جزئیات در برش لیزری
ما یک فایل کورل دراو برای یک جامدادی با طرح اسب داشتیم. و این فایل را در کورل دراو با فرمت AI اکسپورت(Export) کردیم. سپس در نرم افزار RDworks، این فایل را Import کردیم و برای برش، رنگ آمیزی کردیم؛ تا اینجا هیچ مشکلی نداشتیم و همه چیز خوب بود. اما وقتی که فایل مذکور را در حافظه ی دستگاه برش لیزری دانلود(download) کردیم، یال اسب و دهان و بینی و برخی گل های روی بدنه، در مانیتور دستگاه مشاهده نمی شدند و وقتی برش به پایان رسید، این اشیاء مذکور، مورد حکاکی قرار نگرفتند.
تصویر اصلی که از منابع گرفته بودیم:
تصویر حکاکی شده و برش خورده توسط ما:
در این آدرس، به سوال و جواب زیر برخورد می کنیم:
سوال: با سلام یه فایل گل تو اتوکد درسته وقتی تو آردی ورک میفرستم خط های برشش مشکل دار میشه چیکار کنم؟
جواب: سلام مشکل از طراحی شما و جدا از هم بودن خطوط می باشد.
در یک آزمایش، یال های اسب را در RDworks حذف کردیم و یال های جدیدی را ترسیم کردیم، اما مشکل باز هم حل نشد. بنابراین، علت به جدا بودن این خطوط برمی گردد. اما چگونه می توان این مشکل را حل کرد؟.
یک فرضیه این است که مشکل به خاطر این است که خطوط یال و دیگر خطوط، hairline هستند و باید در کورل دراو، این خط ها را از hairline به 0.5pt یا 1pt تغییر دهیم. اما این فرضیه اشتباه است و کار نمی کند. بنابراین باید راهی پیدا کنیم تا خط را در کورل به مستطیل توپر تبدیل کنیم.
راه حل: برای تبدیل outline به object باید از منوی Object در کورل، گزینه ی Convert outline to object را انتخاب کنیم. برای انجام سریع این کار، می توانیم خط ها را یکی یکی یا... انتخاب کنیم و از کلیدهای ترکیبی Ctrl+Shift+Q استفاده کنیم. یعنی ما باید خط های خود را به آبجکت تبدیل کنیم. تا به صورت خط نازک در نیایند. این خط ها، در نرم افزار RDworks به مستطیل هایی با ضخامت کم تبدیل می شوند. اما چگونه می توانیم حجم یک خط که (در کورل) به آبجکت تبدیل شده است را افزایش دهیم؟
یک راه دیگر برای تنظیم خطوط مورد نظر وجود دارد و آن این است که روی یکی از خط ها کلیک کنیم و مقدار Outline width آن را برابر با 2pt قرار دهیم، و سپس برای هر کدام،از منوی Object گزینه ی Convert Outline to Object را انتخاب کنیم(بعنوان یک میانبر، می توانیم کلید های ترکیبی Ctrl+shift+Q را فشار دهیم):
حالا اگر این فایل را با پسوند ai اکسپورت کنیم و در نرم افزار RDworks ایمپورت کنیم، میبینیم که خط ها به مستطیل های کوچکی تبدیل شده اند(که درون آنها حکاکی انجام می شود):
در نهایت، نتیجه در RDworks به صورت زیر خواهد بود(برای نشان دادن حکاکی ها، از منوی Config، گزینه ی Graoh Hatch را فعال کرده ایم):
گاهی اوقات امکان دارد بخواهیم یک مستطیل را حکاکی کنیم. برای انجام این کار، یک مستطیل می کشیم و آن را تراز می کنیم و با ابزار pick tool انتخاب می کنیم. و مقدار outline width را برابر با 1.5pt قرار می دهیم. سپس از منوی Object، روی گزینه ی Convert Outline to Object کلیک می کنیم:
اما گاهی اوقات در نرم افزار RDworks باز می کنیم، به صورت زیر در می آید:
یعنی به صورت دو مستطیل با چهار خط در می آید، در حالی که باید به صورت یک مستطیل دوخطی در آید تا حکاکی بر روی آن انجام گیرد. برای حل این مشکل، در نرم افزار کورل دراو، از منوی Object گزینه ی Objects را انتخاب می کنیم تا این پنل باز شود. سپس روی مستطیل خود کلیک می کنیم، حالا اگر به پنل Objects نگاه کنید، دو curve را مشاهده می کنید، گاهی اوقات بیش از یک curve برای ما وجود دارد، که باعث مشکل می شود:
راه حل 1: برای حل مشکل، هر دو curve را delete می کنیم. یک مستطیل دیگر رسم می کنیم و آن را تراز(align) می کنیم، و مقدار outline width را برای آن روی 1.5pt یا بیشتر قرار می دهیم. سپس از منوی Object روی گزینه ی Convert Outline to Object کلیک می کنیم. حالا با استفاده از ابزار pick tool روی این مستطیل کلیک می کنیم و از منوی رنگ سمت راست کورل، روی گزینه ی بالایی(مربع خط قرمز و پس زمینه سفید) کلیک می کنیم تا توی این آبجکت خالی شود، سپس بر روی رنگ مشکی، راست-کلیک می کنیم تا دو آن، به رنگ مشکی در آید:
اما با این تنظیمات، وقتی فایل RDworks را وارد دستگاه کردیم، سه سمت بالا و راست و چپ را در نمایشگر نشان می دهد که مورد حکاکی قرار می گیرند اما سمت پایین را مشخص نمی کند. برای حل این مشکل، به عقب برمی گردیم و وقتی که مستطیل خود را رسم کردیم، مقدار outline width آن را برابر با 2pt قرار می دهیم. سپس ادامه ی راه حل 1(در بالا) را انجام می دهیم. با انجام این کار، مشکل به راحتی حل می شود و دستگاه خط را برای حکاکی تشخیص می دهد. بنابراین نباید مقدار outline width را کمتر از 2pt قرار دهیم.
نکته: اگر بخواهیم یک طرح را برای حکاکی آماده کنیم، می توانید این مقاله را مطالعه کنید.
1. سعی کنید نظرات شما مرتبط با مقاله ی مورد نظر باشد، در غیر این صورت پاسخ داده نخواهد شد.
2. سوالات خود را به صورت کوتاه بیان کنید و از پرسیدن چند سوال به طور همزمان خودداری کنید.
3. سوال خود را به طور واضح بیان کنید و از کلمات مبهم استفاده نکنید.